Trainingen

Bureau van Houte verzorgt o.a. de volgende trainingen

 

Teamtraining

Voor het beter laten functioneren van diverse groepen en teams verzorgt Bureau van Houte teamtrainingen waarbij door middel van oefeningen die gerelateerd zijn aan de praktijk gekeken wordt naar groepsprocessen en onderlinge verhoudingen. Op een positieve en opbouwende manier wordt er feedback gegeven op de manier waarop een team functioneert en waar verbeterpunten liggen. De oefeningen die bij deze training worden ingezet komen vaak uit een creatieve setting zoals de toneelpraktijk of theatersport.

 

training Conflicthantering en agressie

Veel bedrijven en instanties in de publieke sector hebben tegenwoordig te maken met lastig gedrag en/of agressie. Dat zijn bijvoorbeeld lastige klanten aan een balie van een winkel of overheidsinstantie, moeilijke gesprekken op school, beschonken horeca-klanten, situaties bij inloophuizen, gijzelingen of overvallen. Bureau van Houte heeft veel ervaring met het geven van agressietrainingen voor diverse bedrijven en instanties.

In deze training leert de cursist beter om te gaan met conflictgevoelige situaties. Aan de hand van theoretisch kader, discussies en veel praktijkoefening krijgt de cursist gereedschappen aangereikt die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. 

programmaonderdelen:

  • Preventie
  • Spanningscontrole
  • Herkennen van verschillende vormen van agressie
  • Nazorg

 

Naast de training die over het gedrag van de medewerker gaat wordt er gekeken of er nog andere oplossingen zijn die er voor zorgen dat medewerkers in een veilige omgeving en met meer vetrouwen hun werk kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is het opstellen van een agressieprotocol.

Voorafgaand aan de training vind altijd een uitgebreide intake plaats zodat alles goed aansluit bij de werkpraktijk. 

 

Meer trainingen van Bureau van Houte

Overige trainingen die Bureau van Houte verzorgt: Presentatietechnieken; Mondelinge Communicatie; Klantgerichte Communicatie; Telefoontraining; Leiderschap en Management of Persoonlijke Coaching.

 

Bureau van Houte levert maatwerk trainingen die ook Incompany gegeven kunnen worden.