theaterdocent

Theatersport

Theatersport is leuk en laagdrempelig. Om het te kunnen doen is ervaring met theater of acteren niet nodig. 

Verschillende oefeningen en spelvormen leiden tot spontane en spannende improvisaties. 

Theatersport geeft energie. Het is een ideale spelvorm om in een groep elkaar beter te leren kennen. Dus: uitermate geschikt voor teambuilding, teamontwikkeling of gewoon als leuk uitje.

Bureau van Houte werkt met verschillende doelgroepen die nog geen tot veel ervaring hebben met theatersport. Een programma wordt altijd op maat gemaakt waarbij er met verschillende theatersportvormen en oefeningen wordt gewerkt. Bijvoorbeeld een impro-show, verschillende teams die in een wedstrijd tegen elkaar spelen, of een gezamenlijke langere improvisatie-voorstelling.

Kortom, theatersport is fun, is vooral ook veel doen, en je moet het gewoon een keer gedaan hebben.

 

Shakespeare workshop

Ook al schreef hij zijn teksten vier eeuwen geleden, de thema's in Shakespeare's werk zijn nog steeds actueel. Bijna alles in zijn gedichten en toneelwerk is te herleiden naar ons persoonlijk leven; geboorte en jeugd, liefde en trouw, carrière en ambitie, sterven en rouw. De workshop omvat een korte inleiding op het leven en werk van William Shakespeare. Daarna worden een aantal sonnetten uitgelegd en voorgedragen. Vervolgens worden deze gekoppeld aan persoonlijke ervaring en beleving.

 

en ook

Luc van Houte is ook werkzaam als regisseur en begeleid acteurs individueel bij het werken aan een rol of tekst.